1 kilo un
2 su bardağı el dayanacak sıcaklıkta süt
1 paket krema
4 yumurta beyazı,sarılarını üzerine sürmek için ayırın
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket yaş mayaBütün malzemeler yoğurma kabına konur , hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır..
mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar yuvarlayıp tepsiye dizilir,çok büyük yapmayın çünkü tepside de mayalanacak...
tepside mayalanmış poğaçaların ortasına minik kareler şeklinde kesilmiş peynir parçaları batırın...
peynir koymak istemezseniz üzerlerine sadece yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin...
bu malzemelerden 2 tepsi poğaça çıkıyor daha az yapmak isterseniz ölçülerin yarısını kullanın..
NOT: Yapıldığında yumuşacık ve çok lezzetli olan poğaçanın bir özelliği yaptığınız gün tüketilmesi gerekiyor aksi halde biraz sertleşme oluyor.. isterseniz poğaçalarınızı derin dondurucuda saklayabilirsiniz...
pişirdiğiniz poğaçaları iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşetine veya saklama kapları ile dondurucuya koyun yiyeceğiniz gün çıkarın buzu çözülünce yine taze ve yumuşacık olur...