Sebze kızartmaların da sevilerek yenen bir tarif..
Malzemeler
Karnıbahar
Un
Yumurta
Yoğurt
Sarımsak
Bütün karnıbahar kök kısmı alta gelecek şekil de tencereye konur haşlanır
ben haşlarken tuz koymuyorum...
çok yumuşamadan tencereden alınır,soğuyunca ufak parçalar halinde ayırın
bir kap içinde 3 yumurta yarım bardak su 2 tepeleme kaşık un, yeterince tuz iyice karıştırılır..
küçük parçalara ayırdığınız karnıbaharı yumurtalı harca batırıp kızgın yağ içinde kızartılır...
kızarttığınız karnıbaharların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır...
tereyağlı kırmızı biberli bir sosla da lezzeti arttırabilirsiniz fakat zaten kızartma olduğu için biraz daha sağlık açısından düşünülmesi gerekir.. tabi tercih sizlere kalmış..
Cok severim karnabahar kizartmasini. Ellerine saglik!!
YanıtlaSilayy çok severim ben kendilerini hatta bayılırıımm ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmutlu haftasonları dilerim..
sevgiler..
Eşimin en sevdiği tarif :)
YanıtlaSilBenim de zevkle yaptığım..
Çok nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
sevgilerimle..
bizim ev halkı bayılır buna ellerine sağlık canım
YanıtlaSil