Yine annemin el emeğinden Karadenize özgü bir tarif...Turşuları yapan annemin ellerine sağlık.. Bana sadece tencereye bol soğan doğrayıp sıvı yağ ile kavurduktan sonra sıcak suda bekletip tuzu çıkan turşuları iki elimin arasında sıkıp suyunu çıkardıktan sonra kavurmak kaldı...Bu kavurmada sadece beyaz lahana ve fasülye turşusu vardı..turşusu olan her sebzeyi kavururuz biz :)))
Anneciğinin ellerine sağlık,ömrüne bereket :)
YanıtlaSilBen de geçen yıl istanbul'da misafir olduğumuz Karadenizli arkadaşlarımızın evinde yemiştim :)
Çok hoşuma gitmişti..
Afiyet olsun canım..
sevgiler..
Çok ilginç ya ben ilk defa duyuyorum.Lezzetli görünüyor.ne kadar süre kavurucaz ablacım ?.
YanıtlaSilBayılırım! Şu tabağa uzanasım geldi.
YanıtlaSilAnneciğim de çok yapar,Karadeniz gelini olarak :)
Ellerinize sağlık ..
Kalbi selamlarımla
Merhabalar,
YanıtlaSilAnneciginin ellerine saglik ...ah su karadeniz yemekleri inan en çok tatmak istedigim lezzetlerdendir ama malesef yok ne komsu ne birsey((: karadenizli yok buralarda ki, keski sana yakin olsaydim demi ama bu lezzetler kaçmazdi inan,sevgilerimle arkadasim.
Daha önce karışık turşu kavurması değil ama fasulye kavurması yemiştim.Çok güzeldi.Fasulye turşusu için,her fasulyeden olmaz dediler.Ben yapmayı istiyorum ama olur mu,olmaz mı diye hiç yapmadım.
YanıtlaSilAnnenin ellerine sağlık,ne güzel olmuş,çok iştah açıcı görünüyor.
Evet BAŞAK ,çok sevilen bir yemektir biz de .. turşu kavurması olduğu gibi taze fasülyenin de kavurması yapılır .... her fasülyeden de olmaz..taze fasülye kavurması bildiğim kadarı ile boncuk ayşeden güzel olur..
YanıtlaSilselam... huriye ..Keşke size karadeniz yemekleri ikram edebilseydim ..sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba abla ellerinize saglik hepsi cok güzel görünüyor ben Karadenizli degilim ama ugün menüde lahana corbasi ve tursu kavurma var umarim lezzeti en az sizinkiler kadar güzel olur
YanıtlaSil