Hepimizin bildiği tavuk soteyi bu sefer mantarlı yaptım tencerede pişirdim , sonra fırın kaplarına koyup üzerlerini milföyle kapatıp hamurlar kızarana kadar fırın da pişirdim...
Yumurta kokusuna karşı biraz hassas olduğum için milföylerin üzerine yumurta yerine yoğurt sürdüm
Tercihe göre böyle de yenebilir ama ben tabaklara ters çevirip öyle servis yapıyorum...
Malzemeler
1 Kilo kuşbaşı doğranmış tavuk but veya göğüs eti
2 Soğan
3,4 Yeşil biber
2 Domates
1 Ufak kavanoz mantar
1 Kaşık biber 1 Kaşık domates salçası
Tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kekik
bahartların miktarları damak tadınıza göre ayarlanır...
Önce soğanları irice doğrayıp az bir zeytinyağında kavururken
(yemeklerde çok fazla kavurmam soğanı)
yeşil biberler doğranır eklenir
sonra salça eklenir biraz kavrulduktan sonra domatesi de ekleyip mantarları ilave ediyorum
daha öncesin de üzerlerine kadar çıkacak su koyup etlerimi harlı ateşte bir taşım kaynatıp suyunu döküp sıcak su ile yıkadıktan sonra mantarlı harca ekliyorum ,baharatlarını ekleyip kekik pişmeye yakın eklenir yeterince suyunu koyduktan sonra kısık ateşte pişirilir..
off off çok sevdigim lezzetlerden biridir kendileri,sende çok güzel yapmissin ellerine saglik canim,milföyü o sekilde koyup sunum yapman çok sik bir görüntü sevgiler canim...
YanıtlaSilTadına doyum olmaz..
YanıtlaSilEllerine sağlık! :)
Çok leziz görünen bir yemek olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....
YanıtlaSilçok şık bir sunum ellerinize sağlık.afiyetler olsun.
YanıtlaSilGüveçte pişen ne olursa benim kabulümdür:)Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilgörsel olarak harika ki tadıda öyledir.Ellerine Sağlık ablacım.
YanıtlaSilmerhaba ben hayriye, ellerinize sağlık nefis gözüküyor. davet sofraları için uygun bir yemek. sevgiyle kalın...
YanıtlaSilNe kadar güzel olmuş sunumu da çok hoş. Güveçte yapılan yemekler ayrı bir lezzetli oluyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar, cok nefis bir cesit olmus ellerinize saglik, sevgiler...
YanıtlaSilgüvecin yeri ayrıdır - tadı dokusu kokusu bambaşkadır! afiyetler olsun!
YanıtlaSil