Çok teferruatlı tarifleri gramlı ölçüleri , değişik olsun diye genel damak tadına uymayan baharat ve yiyecekleri tercih etmiyorum,herkesin kolayca yapabileceği seveceğini düşündüğüm tarifleri burada sizlerle paylaşıyorum,işte size yine lezzetinden emin olduğum, yaptığınız da beğeneceğiniz bir kurabiye tarifi...
oldukça eski bir tarif olmasına rağmen benim için hala gündemde..
Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
(karbonatı koyduğunuzda yarım limonu üzerine sıkın)
yarım limon
aldığı kadar un ...
bütün malzemelerden ,ele yapışmayacak bir hamur yapın...
Muhallebi
3 kaşık mısır nişastası
yarım litre süt
6 kaşık toz şeker
1 paket hindistan cevizi..üzerlerine serpmek için pudra şekeri...
Süte, şeker,mısır nişastası eklenip pişirilir pişen muhallebiye hindistan cevizi eklenir ve soğutulur..
hamurun içine koyarken ,soğuk olmasına özellikle dikkat edin ...
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elinizde veya masa üzerinde avuç içi kadar açılır
tam ortasına biraz muhallebi konur ve kapatılır... tepsiye dizilir önceden ısıtılmış
orta hararetli fırında 25 dakika kadar pişirilir..
fırından çıkan kurabiyerin üzerine pudra şekeri serpilir...
denediğinizde lezzetinden emin olacağınız bir kurabiye tarifi muhallebi konduktan sonra kapatma aşamasında sizi biraz oyalar
fakat sonuç mükemmel olacaktır emin olun...
NOT: Eğer böyle tek tek sizi çok oyaladığını düşünürseniz... bir diğer pişirme şekli ise...
hazırladığınız hamuru ikiye bölüp hamurun yarısı 1 santim kalınlığında olacak şekilde tepsiye veya tart kalıbına yayılır muhallebi üzerine konur... diğer hamur tepsi büyüklüğünde elle veya merdane ile açılır üzerine kapatılır..önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir fırından çıktığın da üzerine pudra çekeri serpilir..soğuyunca ufak kare dilimler halinde kesilir...
Aynen katılıyorum sana..
YanıtlaSilBen de pratik tariflerden yanayım..
Gram olayı şevkimi kaçırıyor :)
O kadar ince düşünmek istemem yemek tarifleri için..:)
Kurabiyeler çok şeker olmuşlar,ellerine,emeğine sağlık..
Sevgilerimle..
merhaba..kurabiyeler cok istah acici gorunuyor..ellerine saglik..
YanıtlaSilKurabiye denilince akan sular durur,hele bir de muhallebili,nefis.Bende bunu portakalli yaparim...ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Bende değişiklik olsun diye damak tadıma uymayan tarifleri denemiyorum hem basit hem pahalı, olmayan malzemeler kullanmak istiyorum Ellerinize sağlık Kurabiyeler çok nefis görünüyor sevgilerimle hayırlı cumalar
YanıtlaSilbu kurabiyeleri bilirim nefistirler yanınada bir bardak çay oh gel keyfim gel :))
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
MUhallaebili kurabiye duydum ama yemedim.Bir de lokumlu kurabiye vardı.Aynı böyle içine muhallebi yerine lokum konulan.Eline sağlık.
YanıtlaSilKaradeniz yemeklerinide bekliyorum ama:)
harika bişey bu. kurabiyenin içinde yumuşak muhallebi. nefis. elinize sağlık.
YanıtlaSiliçindeki muhallebi yumuşak hamur yumuşak bayağı uğraştırıcı bir tarif.Pratif yol daha sıcak geldi bana :) Emeğinize sağlık çok güzel görünüyor.yapan elleriniz dert görmesin
YanıtlaSil