Sahte Mıhlama :)))
Evde mısır unu kalmamış sabah kahvaltısında da canımız mıhlama çekti ben de beyaz unla yaptığım için
adını sahte mıhlama koydum..
Biraz beyaz peynir biraz kaşar 2 kaşık unu 1 su bardağı kadar suyla karıştırdıktan sonra tavada erittiğim tereyağına döktüm peynirler eriyip, yağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirdim..
sonra da ekmek banıp yedik :)))
eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSiltadını merak ettim şimdi.normal mıhlama tadını verdi mi acaba.yine de acil can çekmeler için yapılabilir bence ki yapmışsınız.iyi de etmişsiniz.
mıhlama ya kuymaga her turlu bayılıım... of gelınıyım bende...elınıze saglık boylesıde guzeldır emınım...
YanıtlaSilSıkı bir Karadenizli olarak mıhlama vazgeçilmezlerimdendir:) Sahte de olsa varım ! O peynirin eriyişi bitiriyor beni.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKalbi sevgi ve selamlarımla
eminim sahtesi de gerçeği kadar nefis olmutur.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilcanim ellerine saglik valla mihlama hiç tatmadim o kadar canim tatmak istiyor ki insallah kismet olur,bu da eminim ki gerçegi kadar lezzetli olmustur ve afiyetle yemisinizdir iyi pazarlar ve sevgiler uzaklardan...
YanıtlaSilYemek yapmaya çok meraklı olan fakat yeni yeni yemek yapmaya başlayan biri için çok duydugum fakat hiç denemediğim bir tat umarım resimdeki kadar bende güzel yaparım ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen sahtesinide razıyım,çok kalorili ama olsun.İlk mıhlama denemem fiyasoydu ama artık yapabiliyorum.Eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilGünaydınlar tatlım, niye hafta sonu ben bunu yapmayı akıl edemedim kiiii.. hatta evde mısır -unu da vardı neyse bunun hafta sonu falan olmaz değil mi en kısa zamanda yapacağım çünkü çocukluğumun lezzetidir bu. Anneciğim senin yaptığın gibi yapardı bizede.. güzel bir hafta diliyorum, sevgiyle kal..
YanıtlaSil