İlkaydan nefis bir kısır tarifi ...
İsteğe göre bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp şişmesi beklenir...
1 tane soğanı sıvıyağda kavururken içine rendelediğimiz 1 2 tane havucu da ekleyip kavururuz biber veya domates salçası da ekleyip çok az daha kavurup şişen bulgurlara ekliyoruz
tuz, nane ,acı seviyorsanız pul biber,limon veya nar ekşisi bol dereotu maynadoz ekleyip karıştırıp afiyetle yeriz..
ailecek kısırı çok severiz ve sık sık da yaparım ama havuç hiç koymuyorum ben bir daha kini senin tarife göre yapıcam ellerine sağlık teşekkürler...sevgiler, dostçakal...
YanıtlaSilkısırı çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.çok lezzetli görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilBol limonlu ve acılı bir kısıra asla hayır diyemem:)İlkayın ve sizin ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel olur.afiyetler olsun canım.sevgiler.
YanıtlaSilhamhamcığım benim.
YanıtlaSilbendeki acılı ezmeyi alıp gelesim geldi sana.
düşünsene zil çalıyor,kapıda minti.elinde acılı ezmesi.hani kısır nerde deyip dalıyor içeri.
çat kapı misafir.
ne hoş olurdu valla.
muhabbetin gözüne vururduk:)
soğanı kavurark yapmışsınız. ben böyle hiç denemedim.
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
havucu ilk kez duydum ablacım herkesin kendine özgü bi kısır yapımı var tabi ellerinize sağlık nefis görnüyor.
YanıtlaSilbiz kısıra marul koyarız. ama nette hiç bulamadım. kısırın yanına marul yaprakları koymuşlar hep.
YanıtlaSil