17 Ocak 2011 Pazartesi

Kara Lahana Yemeği

Annemin yağtığı karadenizin değişik versiyonları ile yapılan karalahana yemeğinin en bariz özelliği iç yağı eklenmesidir bir çok kişiye  tadı değişik geldiği için yiyemez ama bizlerin çok sevdiği bir yemektir...Bol barbunyalı   sevdiğimiz için annem böyle pişirmiş bu yemeğin içine yarma ve  mısır da eklenebilir...

Ayvalı Muhallebi

Ablam arkadaşı    http://sefertasi.blogcu.com/    belgin de yediği Ayvalı Muhallebiyi çok beğenip tarifini almıştı  yaptığımız da  gerçekten çok hafif ve lezzetli bir tatlıydı denemenizi tavsiye ederim...
5 tane ayva rendesi
14 kaşık şeker eklenerek pişirilir...
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un ile muhallebi yapılır ,ılınınca yarım paket labne eklenir iyice çırpılır...
Pişmiş olan ayvayı borcama düzgün yayalım üzerine muhallebiyide serelim...
3 yumurta akı
3 kaşık şeker ile kar haline gelene kadar çırpalım muhallebinin üzerine serip şekil verelin fırın ızgarasında üzerini kızartalım buzdolabında 1 kaç saat beklettiğimiz tatlımızı servis yapalım...

16 Ocak 2011 Pazar

Peynirli Milföy Böreği-Baharatlı Milföy Çubukları


Baharatlı Milföy  için milföy hamurlarını 2 santimlik şeritler halinde kesin üzerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz baharatları serpiştirip (kekik,pulbiber,susam,çörek otu,vs)önceden ısıtılmış fırında pişirin...

14 Ocak 2011 Cuma

Patates Püreli Baharatlı Tavuk


2 tane tavuk göğsü ufak doğranır
tuz ,pul biber ,kekik,zeytinyağı ile acı sevdiğim için acı biber sos ta ekliyorum hepsi  harmanlanır isterseniz biraz buzdolabında marine edilmesini bekleyip çok az zeytinyağı dökülmüş tavada pişirebilirsiniz isterseniz baharatlayıp hemen teflon tavada pişirebilirsiniz...
Ben patates püresi  üzerine koyup servis yaptım pilav veya makarna yanına da servis yapabilirsiniz...

13 Ocak 2011 Perşembe

Portakallı Muffin

Bu MUFFİNLERİMİ mandalina ve portakallı lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili    http://mandalincikmazi.blogspot.com/ 'a gönderiyorum
2 tane  yumurta
2 su bardağı un
1su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı  portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
Önce şeker ve yumurta çırpılır sırayla sıvıyağ portakal suyu un eklenir çırpılır en son kabartma tozu ve vanilya eklenir...160 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir..

Her derde deva arkadaşlarım!

Maille bana gelen arkadaşlara dair bu yazıyı paylaşmak istedim...

 Arkadaşlarımın hepsini bir araya toplasam bayağı kafası karışır herhalde insanların. “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” lafının  anlamı kalmaz.

Neden hepsi birbirinden bu kadar farklı benim arkadaşlarımın?
Neden bazıları marjinal ötesi?
Biri arkadaşımsa diğeriyle nasıl anlaşabiliyorum? Neden kimse anlayamıyor?
Galiba onların hepsi içimdeki çok farklı “ben”leri gün ışığına çıkarıyor da ondan.
Biriyle uslu ve kibar oluyor,
Diğeriyle küfürlü konuşup, abuk şakalar yapıyorum.
Biriyle oturup ciddi ciddi konuşuyorum.
Diğeriyle saçma sapan şeylere kıkırdıyorum.
Biriyle evde oturup çay içiyorum.
Diğeriyle bara gidip dans ediyorum.
Birinin derdini dinleyip öğüt veriyorum.
Diğerinin bana verdiği öğütleri dinliyorum.
Hepsi bir bulmacanın parçaları sanki, tamamlayınca ortaya bir hazine çıkıyor. Arkadaş hazinesi!

Beni bazen benden daha iyi anlayan, iyi günümde, kötü gönümde beni yalnız bırakmayan arkadaşlarım...
Hepsi farklı günlerde aldığım rengarenk anti-depresanlarım sanki.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Nuray'ın Davet Sofrası

Şahsına münhasır bir arkadaşımız olan Nuray her zaman ki gibi hem midelerimizi hem yüzümüzü güldürdü emek vererek hazırladığı nefis yiyecekler eşliğinde bol kahkahalı bir gün geçirdik iyiki varsın Nuraycım ellerine sağlık olsun...

Karışık kızartma
peynirli su böreği
cevizli yeşil salata
havuçlu kereviz salatası
cevizli gül tatlısı
kısır
limonlu cheesecake
fındıklı kurabiye ( öyle bir geçer zaman dizisine dalıp hafif yanma derecesine gelen kurabiyelere ...aliiiiii kaptannnnnnnn ...kurabiyesi ismini taktı:)))
Arkadaşlar gül tatlısı ve limonlu cheesecake nin tarifini daha sonra yazacağım..ikiside nefisti...

Kısır

İlkaydan nefis bir kısır tarifi ...
İsteğe göre bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp şişmesi beklenir...
1 tane soğanı sıvıyağda kavururken içine rendelediğimiz 1  2 tane havucu da ekleyip kavururuz biber veya domates salçası da ekleyip çok az daha kavurup şişen bulgurlara ekliyoruz
tuz, nane ,acı seviyorsanız pul biber,limon veya nar ekşisi bol dereotu maynadoz ekleyip karıştırıp afiyetle yeriz..

11 Ocak 2011 Salı

Milföyde Tavuklu Garnitürlü Börek

Milföyle yapılan her şeyi çok seviyorum evde devamlı bulundururum, acil misafir durumlarında tatlı veya tuzlu  seçeneği  olduğu için her zaman kurtarıcıdır,ani gelen  misafirler için akşam yemeği olarak haşladığım tavuktan bir parça alıp didikledim içine biraz garnitür çok az tuz kekik karıştırdım ve milföylerin içine koydum üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip pişirdim ....
Milföyler açılmasın diye kürdanla tutturdum

10 Ocak 2011 Pazartesi

Etimekli Patlıcan Salatası

Etimekleri servis tabağının altına ufalayın üzerine kızarttığınız patlıcanları domatesle soslayarak koyun üzerine sarımsaklı yoğurt serdikten sonra istediğiniz gibi süsleyin...