17 Kasım 2010 Çarşamba

Ayva Tatlısı

Kavurmanın üzerine hafif bir meyva tatlısı iyi gider..
5 orta boy ayva
2 bardak şeker
(tercihe göre daha az veya daha çok şeker konabilir)
yarım çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası
 ayvaları soyup çekirdek kısımları temizlenip tencereye konur
 gıda boyası 2 buçuk bardak suda çözülüp ayvaların her tarafını renklendirecek şekilde üzerlerine dökülür
2 bardak şeker ayvalara eklenir orta hararetli ocakta ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir..çekirdeklerini pişen ayvalara eklerseniz suyu kıvamlı olur...
piştikten sonra soğuyan ayvalara krem şanti veya kaymak konularak servis yapılır...


3 yorum:

  1. Mrb tesekkürler yorumunuz için,ayva tatlisi nefis görünüyor uzun zaman oldu tadmayali ellerinize saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bayramin kutlu olsun canim ziyaretin ve guzel yorumun icin tesekkurler..
    Ayva tatlisi nefis gorunuyor ellerine saglik kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sevgili arkadaşım bloğunuz haırlı olsun güzel tariflerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler ayva tatlınız rengiyle görünüşüyle iştah kabartıyor. Bayramınız mubarek olsun sevgiler görüşmek üzere

    YanıtlaSil