30 Kasım 2010 Salı

Göbekli Poğaça


Malzemeler
1 kilo un
2 su bardağı  el dayanacak sıcaklıkta süt
1 paket krema
4 yumurta beyazı,sarılarını üzerine sürmek için ayırın
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket yaş maya
Bütün malzemeler yoğurma kabına konur , hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır..
mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar yuvarlayıp tepsiye dizilir,çok büyük yapmayın çünkü tepside de mayalanacak...
tepside mayalanmış poğaçaların ortasına minik kareler şeklinde kesilmiş peynir parçaları batırın...
peynir koymak istemezseniz  üzerlerine sadece yumurta sarısı sürüp  önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin...
bu malzemelerden 2 tepsi poğaça çıkıyor daha az yapmak isterseniz ölçülerin yarısını kullanın..

NOT: Yapıldığında yumuşacık ve çok lezzetli olan poğaçanın bir özelliği yaptığınız gün tüketilmesi gerekiyor aksi halde biraz sertleşme oluyor.. isterseniz poğaçalarınızı derin dondurucuda saklayabilirsiniz...
pişirdiğiniz poğaçaları iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşetine veya saklama kapları ile dondurucuya koyun yiyeceğiniz gün çıkarın buzu çözülünce yine taze ve yumuşacık olur...

5 yorum:

  1. nefis olmuş bu poğaçalar elinize sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyorlar ALLAHın izniyle mutlaka deneyeceğim bir tarif ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim gül,kesinlikle deneyin beğeneceğinizden eminim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. selam ben hande, iştah açıcı gözüküyor .bir kaç tarifinizi denedim aynı gözüktüğü gibi oldu.hepsi nefisti. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Göbüşünü yirim ben bu poğaçanııınn! :)))
    Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil