14 Kasım 2010 Pazar

Peynirli Su Böreği

Malzemeler.
6 yumurta
1 su bardağı su
yarım yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
250 gram beyaz peynir,100 gram kaşar peynir
tereyağ,margarin...
hamur yoğrulur yarım saat dinlendirilir.
diğer yanda büyükçe bir tencereye su doldurulur kaynatılır
isteğe göre tereyağ,margarin karışık eritilir...
dinlenmiş hamur 12 eşit parçaya bölünüp yapacağınız tepsi büyüklüğüne göre açılır..
bütün yufkalar hazır olduğunda kaynamakta olan tencereye 1 yemek kaşığı tuz
çok az sıvı yağ eklenir ...
teker teker her  bir yufka önce kaynamakta olan suya bir  dakika kadar bırakılır
sonra soguk suya konur süzgeçte süzüldükten sonra tepsiye dizilir..
 dizilen her yufkanın arasına eritilmiş yağ gezdirilir
ben son yaptığım da iç malzemelerini 2 kat koydum siz 1  veya daha fazla koyabilirsiniz..
bütün yufkalar haşlanıp tepsiye dizilir en üste de yağ gezdirilip fırına verilir kızarıncaya kadar pişirilir..
isterseniz  pişmeye yakın böreği alt üst edebilirsiniz her iki tarafı daha yumuşak  olur..

1 yorum:

  1. Hem de elde açmışsınız.
    Nefis olmuştur o şimdi.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil