11 Aralık 2010 Cumartesi

Karnıbahar Kızartması

                                  
Sebze kızartmaların da sevilerek yenen bir tarif..
Malzemeler

Karnıbahar
Un
Yumurta
Yoğurt
Sarımsak

Bütün karnıbahar kök kısmı alta gelecek şekil de  tencereye konur haşlanır
ben haşlarken tuz koymuyorum...
çok yumuşamadan tencereden alınır,soğuyunca ufak parçalar halinde ayırın
bir kap içinde 3 yumurta yarım bardak su 2 tepeleme kaşık un, yeterince tuz  iyice karıştırılır..
küçük parçalara ayırdığınız karnıbaharı yumurtalı harca batırıp kızgın yağ içinde kızartılır...
kızarttığınız karnıbaharların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır...
tereyağlı kırmızı biberli bir sosla da lezzeti arttırabilirsiniz fakat zaten kızartma olduğu için biraz daha sağlık açısından düşünülmesi gerekir.. tabi tercih sizlere kalmış..

4 yorum:

  1. Cok severim karnabahar kizartmasini. Ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  2. ayy çok severim ben kendilerini hatta bayılırıımm ellerinize sağlık..
    mutlu haftasonları dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Eşimin en sevdiği tarif :)
    Benim de zevkle yaptığım..
    Çok nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. bizim ev halkı bayılır buna ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil