8 Aralık 2010 Çarşamba

Kuru Patlıcan Biber Dolması


Soğansız karışık dolma...
eti az ( et sevmeyenler hiç et koymayabilir) kuru patlıcan ,kırmızı biber  ,yeşil dolmalık  biber veya kabak da dahil edebileceğiniz ,akşam yemeklerinde veya çay davetlerinde sunabileceğiniz lezzetlerden biri...
Soğansız dolma olurmu demeyin ben de ilk duyduğumda aynı şeyi düşünmüştüm tadınca ne kadar lezzetli olduğunu gördüm ve yaptığımda herkesin beğendiği  sıklıkta benden istediği dolma haline geldi..

Malzemeler

25 tane kuru patlıcan
25 tane kuru kırmızı biber
isteğe göre kabak veya yeşil dolmalık biber
2 bardak pirinç
200 gram et
yarım demet maydanoz
1 limon suyu veya nar ekşisi
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kaşık domates 1 kaşık acısız biber salçası
2 çay bardağı zeytinyağı

Patlıcan ve biberler yumuşayıncaya kadar suyun içinde kaynatılır..
Diğer yanda pirinç,kıyma,maydanoz,1 çay bardağı zeytinyağ, 1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası ,tuz ,kimyon ,kara biber 2 kaşık nar ekşisi veya bir limon suyu
1 su bardağı su konularak iç harcı kazırlanır...
patlıcan ve biberlerin içine tam doldurmayacak şekilde konur..pişme hacmini bırakarak iç harcını koyun,
tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine 1 çay bardağı zeytinyağında kavurduğunuz 1 kaşık  domates ve acısız biber salçasını tepeleme tatlı kaşığı naneyi bütün dolmaların üzerine gelecek şekilde dökün...
2 bardak sıcak su ekleyin pişirin..

5 yorum:

  1. C.Allah az yiyin diyor fakat sizin yemekler de insanı yoldan çıkaracak kadar güzele benziyor..Tabi ki sizin yaptığınız yemeği yemek daha ayrıcalıklı olacaktır.:) Aylin

    YanıtlaSil
  2. sevgili arkadaşım
    en kalbi selamlarımla merhaba demek istiyorum
    .nasıl leziz olmuş dolmalar
    ellerine sağlık
    sevgiler mintiden

    YanıtlaSil
  3. rengarenk gökkuşağı gibi görünüyor :)Ellerinize Sağlık.Allah sofranızın bereketini artırsın.

    YanıtlaSil
  4. Adsız arkadaşıma..Allahın verdiği nimetlerden yararlanıyoruz çok şükür...Hepimizin sofralarının sağlık huzur ve bereketi daim olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Bu dolmayla geç tanıştım ama tam tanıştım. Neredeyse her hafta yapar oldum. Çok lezzetli olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil