5 Aralık 2010 Pazar

Kuş Üzümlü Kayısılı Kurabiye

Bu kurabiye tarifi de Filiz abladan...
geçen akşam oğlu Sinanı askere uğurladık
 Allah tüm askerlerin hayırlısı ile gidip vatani görevlerini bitirip dönmelerini nasip etsin...

Malzemeler

1 yumurta
125 gram tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kuş üzümü
10 tane kuru kayısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
üzeri için :susam ve çırpılmış yumurta

Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ile 1 su bardağı pudra şekeri iyice (filiz ablanın deyimi ile)mıncıklanır
 bir yumurta , vanilya ,kabartma tozu karıştırılır unu azar azar ilave et ,bir paket kuş üzümü ve ufak ufak doğranmış 10 tane kayısı 1 çay bardağı dövülmüş fındık da hamura eklenir ,kıvam olarak da hamur kaba yapışmayacak..  yaklaşık olarak 2,5 su bardağı kadar un alıyor ...ceviz büyüklüğünde parçaların üst yüzeyi  önce çırpılmış yumurtaya sonra susama batırılıp,yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir...
160 derecelik fırında 10-15 dakika pişirilir...

4 yorum:

  1. Kuş üzümlü kurabiye yememiştim.Denemem lazım.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba-
    ..ellerine saglik,cok guzel gorunuyor...iyi bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. kurabişler harika çayımın yanına olsaydı şu an keşke :)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. bir malatyalı olarak bende deneyeceğim bakalım.eline sağlık:)

    YanıtlaSil