19 Ocak 2011 Çarşamba

İrmik Helvası

150 gram tereyağ
2 bardak irmik
1 bardak su 1 buçuk bardak süt
2  bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket dolmalık fıstık
Yağ ,fıstık , irmik tencereye konur kısık ateşte irmiğin rengi kızarana kadar kavrulur diğer yanda 1 bardak su 1 buçuk  bardak süt 1 buçuk bardak şeker kaynatılır (yarım bardak şekeri ayırın)...
Kavrulan irmiğe kaynattığımız şerbet dökülür  kısık ateşte biraz suyu çekmesi beklenir   ocağı kapatıp yarım bardak  şeker karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak dinlendirilir..

9 yorum:

  1. helva o kadar güzel görünüyorki canım sabah sabah canım çekti.ellerine sağlık arkadaşım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. inanılmaz severim hele balık yedikten sonra favorimdir :))
    canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ay ay ayyyy...Burdan bir uzansamda bir iki kaşık kapıversem..Bayılırım irmik helvasınaaa....

    YanıtlaSil
  4. çok severim ve inanılmaz cici görünüyor ellerine sağlık canım..
    seyahat zamanı da yaklaştı hani:)

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK HELVA NEFİS GÖZÜKÜYO selametle...

    YanıtlaSil
  6. bayılırım irmik helvasına.ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  7. sunumları çok cici olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. O kadar çok severim ki helvayı kokusu buraya geldi sanki:)
    Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil