12 Ocak 2011 Çarşamba

Kısır

İlkaydan nefis bir kısır tarifi ...
İsteğe göre bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp şişmesi beklenir...
1 tane soğanı sıvıyağda kavururken içine rendelediğimiz 1  2 tane havucu da ekleyip kavururuz biber veya domates salçası da ekleyip çok az daha kavurup şişen bulgurlara ekliyoruz
tuz, nane ,acı seviyorsanız pul biber,limon veya nar ekşisi bol dereotu maynadoz ekleyip karıştırıp afiyetle yeriz..

8 yorum:

  1. ailecek kısırı çok severiz ve sık sık da yaparım ama havuç hiç koymuyorum ben bir daha kini senin tarife göre yapıcam ellerine sağlık teşekkürler...sevgiler, dostçakal...

    YanıtlaSil
  2. kısırı çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.çok lezzetli görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bol limonlu ve acılı bir kısıra asla hayır diyemem:)İlkayın ve sizin ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olur.afiyetler olsun canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. hamhamcığım benim.
    bendeki acılı ezmeyi alıp gelesim geldi sana.
    düşünsene zil çalıyor,kapıda minti.elinde acılı ezmesi.hani kısır nerde deyip dalıyor içeri.
    çat kapı misafir.
    ne hoş olurdu valla.
    muhabbetin gözüne vururduk:)

    YanıtlaSil
  6. soğanı kavurark yapmışsınız. ben böyle hiç denemedim.
    elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. havucu ilk kez duydum ablacım herkesin kendine özgü bi kısır yapımı var tabi ellerinize sağlık nefis görnüyor.

    YanıtlaSil
  8. biz kısıra marul koyarız. ama nette hiç bulamadım. kısırın yanına marul yaprakları koymuşlar hep.

    YanıtlaSil