31 Ekim 2010 Pazar

Zentinyağlı Yaprak Sarması

Malzemeler
2 bardak pirinç
6 orta boy soğan
2 bardak zeytinyağı
1 paket dolmalık fıstık
1paket kuş üzümü
tuz,nane,tarçın
Yapılışı
soğan doğranır 2 bardak zeytinyağında pembeleşirken fıstıklar ve 
 pirinç eklenir bütün malzeme kavrulurken
2 bardak su  ,nane,tarçın,tuz ve şeker konup tencerenin kapağı kapatılıp pişirlir..
      biraz ılınınca  suda bekletilip tuzu çıkan yapraklara sarılıp tencereye dizilir.
üzerine  bir limon suyu sıkılıp 2 bardak su eklenip pişirilir...

3 yorum:

  1. Merhaba, ben hayriye zeytinyağlı dolmanızı ve su böreğinizi bir tanıdığım sipariş verdi. Orada yedim mükemmel lezzetler , tam ev tadında. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Selam arkadaşım zeytinyağlı sarmanıza bayıldım.ellerinize sağlık eminim eltim ve grümcemde çok sevecektir.

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun... beğendiğine memnun oldum...

    YanıtlaSil