13 Aralık 2010 Pazartesi

Mantarlı Tavuk Sote

Hepimizin bildiği tavuk soteyi bu sefer mantarlı yaptım tencerede pişirdim , sonra fırın kaplarına koyup  üzerlerini milföyle kapatıp hamurlar kızarana kadar fırın da pişirdim...
 Yumurta kokusuna karşı biraz hassas olduğum için milföylerin üzerine  yumurta yerine yoğurt sürdüm
Tercihe göre böyle de yenebilir ama ben tabaklara ters çevirip öyle servis yapıyorum...                  
                      
  ,
Malzemeler                                                                                                                     

1 Kilo kuşbaşı doğranmış tavuk but veya göğüs eti                                                              
2 Soğan                                                                                                                              
3,4 Yeşil biber                                                                                                                    
2 Domates                                                                                                                          
1 Ufak kavanoz mantar                                                                                                       
1 Kaşık biber 1 Kaşık domates salçası                                                                                
Tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kekik                                                                             
 bahartların miktarları  damak tadınıza                                                                                             göre ayarlanır...                                                                                                                          
Önce soğanları irice doğrayıp az bir zeytinyağında kavururken                                               
(yemeklerde çok fazla kavurmam soğanı)                                                                           
yeşil biberler doğranır eklenir                                                                                              
sonra salça eklenir biraz kavrulduktan sonra domatesi de ekleyip  mantarları ilave ediyorum
 daha öncesin de üzerlerine kadar çıkacak su koyup etlerimi harlı ateşte bir taşım kaynatıp suyunu döküp sıcak su ile yıkadıktan sonra mantarlı harca ekliyorum ,baharatlarını ekleyip kekik pişmeye yakın eklenir yeterince suyunu koyduktan sonra kısık ateşte pişirilir..

                  

10 yorum:

  1. off off çok sevdigim lezzetlerden biridir kendileri,sende çok güzel yapmissin ellerine saglik canim,milföyü o sekilde koyup sunum yapman çok sik bir görüntü sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  2. Tadına doyum olmaz..
    Ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz görünen bir yemek olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  4. çok şık bir sunum ellerinize sağlık.afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Güveçte pişen ne olursa benim kabulümdür:)Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. görsel olarak harika ki tadıda öyledir.Ellerine Sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  7. merhaba ben hayriye, ellerinize sağlık nefis gözüküyor. davet sofraları için uygun bir yemek. sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel olmuş sunumu da çok hoş. Güveçte yapılan yemekler ayrı bir lezzetli oluyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, cok nefis bir cesit olmus ellerinize saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. güvecin yeri ayrıdır - tadı dokusu kokusu bambaşkadır! afiyetler olsun!

    YanıtlaSil