4 Ocak 2011 Salı

Etli Yaprak Sarma

200 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kaşık domates 1 kaşık  biber salçası
maydanoz
tuz ,karabiber
sıvı yağ
Soğan ince doğranır kıyma,pirinç  baharatlar maydanoz 1 kaşık domates veya biber salçası  eklenir çok az su ilave edilip iç harcı hazırlanır yapraklara sarılır...
Tencereye dizilen sarmalar salçalı su ve çok az limon suyu eklenerek pişirilir yanın da yoğurtla servis yapılır...

7 yorum:

  1. Zeytinyağlısının yeri ayrıdır ama etliyide çok severim yanına yoğurt ile :)
    Ellerine sağlık arkadaşım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mmm yoğurtlada harika gider ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  3. süper görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. minik minik süperler bir tencere yerim ben bunlardan:))) ellerine sağlık mutlu seneler canım

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım günaydın
    ellerine sağlık
    enfes görünüyor,ben pek etli yapamıyorum eşim sevmiyor çünkü.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Etlisine bayıllırım.Ellerine sğalık canım dökücen yoğurdu bol bol ohh miss

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine emeklerine sağlık:) yaprak sarmalar nefis olmuşlar ellerin dert görmesin:)

    YanıtlaSil